Skip to content
Roliga spel och lekar för barn inomhus och utomhus

Roliga spel och lekar för barn inomhus och utomhus

Det är viktigt att barn har roligt, är aktiverade och stimulerade oavsett om det är vardag, helg eller skollov. Om du behöver inspiration för lekstunderna har du kommit till rätt ställe! Sök bland roliga spel och lekar för trädgården, bollekar för barn, kladdigt pyssel och mycket mer. Vi har förslag på aktiviteter för både små och stora barn.

Ha kul med Via!

Ju roligare det är desto smutsigare kan det bli – låt Via hjälpa dig. Rengör fläckar på kläder med hjälp av Via tvättmedel och tvättips, och låt ditt barn ha roligt med sina kladdiga aktiviteter utan att du behöver bekymra dig för deras smutsiga kläder. Från leriga trädgårdsaktiviteter till färg och kritstreck på kläder – Via hjälper dig.

Lek i regn och snö kan vara jättekul (leran blir lerigare) men ibland kan det bli lite för kallt och blött. Om du planerar odlingsaktiviteter eller utomhuslekar, tänk på att ha ett par regnsäkra alternativ i reserv om det skulle behövas. Pyssellekar för barn kan vara en rolig aktivitet inomhus. 

Lek där man springer omkring, som bollek för barn, är bra och uppmuntrar ditt barn att röra på sig. Experter rekommenderar att barn leker till exempel utomhus minst en timme varje dag. Uppmuntra ditt barn att stänga av surfplattan eller TV:n och till exempel kasta boll.

Är du osäker på vilka lekar som passar ditt barn? Via kan ge dig tips på lekar som passar alla åldrar, från småbarn till äldre barn. Ska du ha barnkalas hemma, glöm inte bort att läsa Vias tips på barnkalasaktiviteter.

Att leka och utforska är avgörande för ett barns utveckling, men säkerheten kommer alltid först. Oavsett om leken är utomhus eller inomhus måste du se till att alltid ha uppsikt på barnen.