hoppa till innehållet
Förvaras oåtkomligt för barn

Förvaras oåtkomligt för barn

Vi vet ju att små barn stoppar nästan allt de får tag på i munnen. Det är därför det är så viktigt att se till att barn aldrig få tag på kapslarna med flytande tvättmedel. Inte medan produkten förvaras. Inte heller medan du tvättar. Håll alltid kapslar borta från barnen.

Råd för säker användning

  • Tvättkapslar ska endast användas i syfte att tvätta kläder och textilier och följ noga instruktioner på förpackningen. De ska aldrig användas för något annat ändamål och ska alltid förvaras utom syn- och räckhåll för barn.

  • När du ska tvätta och tar en kapsel ur paketet, bör du göra till vana att stänga det med en gång. Ett barn kan annars lyckas få tag på en kapsel ur det öppna paketet inom bråkdelen av en sekund. Barn älskar att imitera vuxna. Så om du nyss tog en kapsel ur paketet, är det inte svårt att räkna ut vad barnet också vill göra!

  • Lägg därefter kapseln direkt i tvättmaskinstrumman och stäng luckan omedelbart, även om du bara ska lämna maskinen i en sekund för att hämta det som ska tvättas. Barn är oerhört snabba när de vill ha tag i något som de tycker verkar spännande. Som exempelvis en kapsel med flytande tvättmedel inuti tvättmaskinen. Eller ovanpå den. Eller ovanpå smutstvätten i tvättkorgen. Ha därför som regel att aldrig lämna tvättkapseln utanför paketet eller utanför den stängda tvättmaskinen, även om det är under en ytterst kort tid.

  • Och det är ju självklart att du aldrig ska ge en kapsel med flytande tvättmedel till ett barn för att det ska hjälpa till med tvätten eller leka med den. Om du råkar tappa en kapsel på golvet måste du plocka upp den omedelbart. Om du behöver slänga en kapsel av någon anledning, måste du se till att barnet inte kan få tag på den i sophinken.

  • När du har lagt tvättkapseln i tvättmaskinstrumman får du inte glömma att ställa tillbaka paketet på sin säkra förvaringsplats, samt att stänga barnlåset på skåpet om du inte har någon högt placerad förvaringsplats.

Läs mer