Skip to content
Tvättmaskinsguide

Tvättmaskinsguide

Att underhålla och rengöra din tvättmaskin är viktigt för ett bra tvättresultat vid varje tvätt. En ren tvättmaskin ger rena kläder! Om du inte vet exakt hur du gör för att rengöra din tvättmaskin, läs Vias artiklar för att veta mer. 

Är du osäker på hur du använder en specifik tvättmaskin? Tvättmaskiner köpta i Sverige kommer alltid med en instruktionsbok, läs alltid den först. Den innehåller information för vardagsanvändning, olika funktioner och dessutom felsökningstips. 

Din tvättmaskinsmanual ger råd om hur du rengör din tvättmaskin på djupet. För en enkel rengöring för att förebygga dålig tvättmaskinslukt kör en tom maskin på hög temperatur med Via pulver för vittvätt. För mera tips läs Vias tips för tvättmaskinsrengöring.

En viktig del när det kommer till att sköta om din tvättmaskin är att du använder den på rätt sätt, att du vet var du häller flytandetvättmedel, pulvertvättmedel och lägger tvättkapslar. Läs noga instruktioner på förpackningen och Vias doseringsartiklar för mer information.

Via tvättmedel är lika effektiv vid låga temperaturer, läs på förpackning innan du börjar tvätta. Det är ett enkelt sätt att minska din energiförbrukning, bidra till att skydda miljön och samtidigt få ren och fräsch tvätt.