Skip to content
Pyssel för barn

Pyssel för barn

Pysselaktiviteter för barn är ett utmärkt tillfälle för lek och kladd. Ju mer lim, färg och glitter, desto roligare blir det! Att vara kreativ med barn är väldigt kul, men det är också viktigt för deras utveckling – sätt igång att klippa, limma och pyssla med inspiration från våra enkla steg-för-steg-guider och pysselartiklar.  

Läs mer om pyssel för barn!

Barn ska känna att de får bli kladdiga och smutsiga när de pysslar, gör det genom att skydda bordet och klä på barnet gamla kläder. Om barnets måleri hamnar på kläder använd Via tvättmedel för att tvätta bort fläckarna.

Kreativa aktiviteter är ett bra tillfälle för både dig och ditt barn att komma nära varandra. Gör det till en familjeaktivitet genom att välja pysselaktiviteter som barn i alla åldrar kan göra. Till exempel måleri, det kan till och med vara en småbarnsvänlig aktivitet. Se alltid till att du har ditt barn under uppsikt.

Getting creative will set your kids’ imaginations on fire, and making something from scratch will give them a great sense of achievement. Arts and crafts can also develop your child’s fine motor skills, problem solving and social skills.

Det kanske känns ologiskt, men undvik att ge instruktioner. Låt istället ditt barn uttrycka sig och utforska sina egna idéer. Vid en pysselaktivitet med hela familjen är det bäst att låta alla pyssla i sin egen takt och inte jämföra slutresultaten.