hoppa till innehållet
Pojke som håller en spade medan du trädgårdar med sin familj

Skydda planeten

Hållbarhet, miljöarbete och medvetet företagande: så ser vi till att nästa generation har rena kläder och en hälsosam planet att leva på.

Våra tvättmedel är kända för att ge rena kläder och högkvalitativa resultat. Vi lovar att även fortsättningsvis leverera den höga prestanda som våra kunder vant sig vid och vet att de kan förvänta sig. I takt med att vi lär oss mer om de växande utmaningar som vår miljö står inför måste vi steppa upp och minska vår påverkan på planeten. Dessutom kan vi stolt säga att vi inte heller tänker kompromissa när det gäller vårt miljöansvar. Det är därför vi vidtar åtgärder idag för att säkra framtiden för kommande generationer. Vi är tuffa mot fläckar och snälla mot miljön och vi utforskar ständigt nya sätt att minska vår påverkan ytterligare.

Unilever är sedan 17 år tillbaka branschledande på Dow Jones hållbarhetsindex, och det är en trend som håller i sig. Vårt mål är att nå nettonollutsläpp senast 2039, alltså före 2050, dvs. det datum som har fastställts av Parisavtalet. Vi kommer att minska vårt koldioxidavtryck genom att förändra hur vi tillverkar, förpackar, transporterar och kasserar våra produkter. Dessutom kommer vi att kompensera för de utsläpp av växthusgaser som vi inte kan undvika att producera.

Inspirerande åtgärder, idag och imorgon

Det är viktigt att ta itu med vår påverkan på klimatet. Liksom att ta hand om naturen och vår omvärld för framtida generationers skull. Därför tänker vi även på vårt ekologiska avtryck. Hur påverkar vi hav, skogar, växter, djur och ekosystem som bevarar livet på jorden? Vi tittar på de ingredienser vi använder i våra produkter för att säkerställa att de är hållbara och biologiskt nedbrytbara. Vi arbetar för att minska materialet i våra förpackningar och göra dem mer återvinningsbara. Vi har även för avsikt att finnas där för den yngre generationen, att uppmuntra dem när saker och ting kan kännas överväldigande och bygga upp deras självförtroende för att gå samman med andra och göra skillnad tillsammans. Vi finns här för att hjälpa dem att ta hand om all denna härliga smuts och allt som gror i den.

Vi kan alla vara med och påverka, nu och i framtiden

Vi älskar att ge människor friheten att bli smutsiga och sedan rena igen. Dessutom älskar vi vår vackra planet. Därför kommer vi inte att sluta förrän vi har gjort allt vi kan för att allt ska vara säkert för kommande generationer. Vi vet även hur angeläget detta är för andra, och därför kommer vi att fortsätta dela med oss av våra lösningar och sträva efter att hitta bättre alternativ till vad vi tidigare har gjort.

VI ÄR TUFFA MOT FLÄCKAR OCH SNÄLLA MOT MILJÖN och vi utforskar ständigt nya sätt att MINSKA VÅR PÅVERKAN YTTERLIGARE.