hoppa till innehållet
Dekorerade toalettrullar

Pysseltips för barn: Pyssel med toarullar

Här hittar du roliga pysseltips och pyssel med toarullar för barn: Gör ugglor, fjärilar och ormar av återvunna toarullar - lär dina barn att skapa med skräp!

Att pyssla kan vara helt gratis, och en av våra vanligaste hushållsprodukter råkar vara perfekt för att göra enkla pyssel: Toarullar! Att pyssla med tomma toarullar är inte bara roligt för dina barn, det lär dem även att man kan skapa med “skräp” och återvinningsmaterial.

Ett kul ”DIY pyssel” för barn som går att göra hemma är perfekt för att hålla dina barn sysselsatta under mörka hösteftermiddagar. Om det skulle råka bli fläckar medan ni håller på att klippa och klistra, så kan du få tips på hur du får bort dem i vår fläckborttagningshjälp!

Här kommer våra roligaste pysseltips för pyssel med toarullar:

Roliga pyssel: Toarullar blir till ormar, fjärilar och ugglor

Skapa med återvinningsmaterial - gör en orm av en toarulle

Det här är det lättaste av våra tre olika enkla pyssel med toarullar. Ni behöver: En toarulle, pappersark i olika färger, två runda ögon av plast, målarfärg, lim, tuschpennor och sax. Gör så här:

 1. Måla utsidan av toarullen i valfri färg och låt den torka.

 2. Klipp ut en ca 3 cm bred spiralformad strimla ur toarullen. Forma ena änden som en svans och den andra som ett ormhuvud (se bild).

 3. Klistra på plastögonen på huvudet.

 4. Klipp ut en röd tunga från ett av pappersarken och klistra på.

 5. Avsluta genom att dekorera ormen med tuschpennorna i valfritt mönster!

Gör en uggla av en toarulle

De här är ett roligt pyssel med toarullar som man kan göra i flera varianter. Så här gör ni era alldeles egna ugglor med detta enkla pyssel för barn: Ni behöver: En tom toarulle per uggla, några färgade eller mönstrade pappersark, ett limstift och en sax.

Gör så här:

 1. Täck toarullen i färgat papper genom att först limma hela toarullens utsida, Rulla sedan rullen i det färgade pappret tills det att den är helt täckt i papper. Klipp bort det papper som sticker ut utanför rullens kanter, och sätt på några gem längs kanterna för att se till att pappret sitter säkert medan det torkar.

 2. Vik ihop framsidan och baksidan av toarullens topp (som på bilden) för att få fram ugglans öron.

 3. Klipp ut en liten papperstriangel till ugglans näbb och sätt fast den på framsidan på ansiktet.

 4. Klipp sedan ut två cirkelformade bitar ur vitt papper och två mindre cirklar i svart papper. Sätt de svarta bitarna på de vita och klistra fast dem ovanför näbben som ögon.

 5. Slutligen, klipp ut två lövformade pappersbitar ur färgat papper och klistra fast på toarullens sidor för att forma vingar.

 6. Gör så många ugglor ni vill! En liten familj eller grupp ser fina ut tillsammans och blir en fin present att ge bort.

Gör fjärilar - pyssel med tomma toarullar

Det här är en klassiker när det kommer till att pyssla med toarullar och skapa med återvinningsmaterial. Det ni behöver är: En tom toarulle, en piprensare, två plastögon, färgat papper, en sax, ett limstift, en svart penna, målarfärg och en pensel.

Så här gör ni:

 1. Måla toarullen i valfri färg. Lägg sedan rullen åt sidan för att torka.

 2. Klipp ut bitar formade som vingar från det färgade pappret, använd sedan färg eller tuschpennor för att göra mönster på vingarna.

 3. Klistra sedan fast vingarna på mitten av fjärilens rygg, som på bilden.

 4. Klistra nu fast ögonen på toarullens framsida och rita resten av fjärilens ansikte med tuschpennorna.

 5. Klipp och sätt fast två korta bitar av piprensaren på insidan av toarullen som antenner (se bild).

 6. Nu är fjärilen klar! Varför inte använda den som fingerdocka och hitta på en rolig liten fjärilshistoria att spela upp?

Att skapa med skräp är både miljövänligt och roligt! Har du några egna pysseltips för barn eller bra idéer för återbruk och ”DIY pyssel” av återvinningsmaterial? Dela med dig i kommentarerna här nere!

Är ditt tvättande skonsamt för miljön?