Skip to content
Tvättguide bild

Tvättguide

Det är inte alltid enkelt att veta hur du tvättar bort leriga fotavtryck, tefläckar, ömtåliga plagg och mjukisdjur. Därför har Via samlat sina bästa tvättips och råd – vilken temperatur som är bäst att tvätta eller hur jag får bort envisa fläckar på kläder.

Vilken temperaturen du ska tvätta dina kläder i beror på materialet, läs alltid på klädesplaggets tvättetikett innan du börjar tvätta. Med Via tvättmedel kan du effektivt tvätta vid låga temperaturer och få ren och fräsch tvätt varje gång, vilket även är miljövänligt. 

Att sortera din tvätt är ett enkelt och effektivt sätt att se till att dina vita kläder förblir vita och att dina färgade kläder bevarar färgen. Använd Via Color för färgad tvätt och om det går tvätta gärna i låg temperatur för att minimera risken för missfärgning. Bevara färgen på dina färgade kläder och få ren och fräsch tvätt med Via.  

Ska du handtvätta bör du använda ett tvättmedel som är skonsamt, till exempel Via flytande. Börja alltid med att läsa på klädesplaggets tvättetikett för att se om det behöver handtvättas. Läs även Vias tips på hur du handtvättar på bästa sätt. 

Via tvättmedel tar effektivt bort svåra fläckar på kläder, men ibland kan du få en riktigt envis fläck som behöver extra jobb. Förbehandla riktigt envisa fläckar och följ Vias fläckborttagningsråd för att på bästa sätt få dina kläder rena.