Skip to content
Via Textilvård

Textilvård

Går det att tvätta kashmirull och är det OK att stoppa skor i tvättmaskinen? Och vad betyder egentligen alla tvättrådssymboler? Det kan upplevas komplicerat att veta hur du tar hand om olika textilier – därför har vi samlat allt du behöver veta här. Hur du tvättar ömtåliga textilier, vilket tvättmedel som är bäst till vilka material med mera.

Lär dig mer om hur du hanterar olika textilier

Det är viktigt att välja rätt tvättmedel för de kläder och textilier som du tvättar. Via har tvättmedel som passar alla dina behov, Via Color för färgad tvätt, Via White för vit och ljus färg, Via Black för mörk tvätt och Color Sensitive speciellt anpassad för känslig hud.

Innan du tvättar ett klädesplagg ska du läsa tvättinstruktionerna på tvättetiketten. Se till att tvättmaskinsprogrammet och temperaturen stämmer överens med symbolerna och instruktionerna på tvättetiketten.

Går det att tvätta kashmirull och andra ömtåliga textilier i tvättmaskinen? För att få svar, kolla tvättsymbolerna på tvättetiketten på klädesplagget eller läs våra artiklar om hur du tar hand om ömtåliga klädesplagg och textilier. Läs även instruktioner på tvättmedlets baksida. 

Skor kan ofta tvättas i tvättmaskin utan problem. Läs Vias tvättråd hur du tvättar skor och vilken typ av skor som går att tvätta i tvättmaskin.