Skip to content
Föräldraskap bild

Föräldraskap

Vi vill alla det bästa för våra barn, vilket kan innebära att många av oss tänker på och oroar sig för hur vi ska vara bra föräldrar. Via har samlat tips på hur du skulle kunna aktivera ditt barns kreativitet, uppmuntra till att utforska, få ditt barns självförtroende att växa och att visa omsorg för sina medmänniskor.

Att vara förälder

En del av föräldraskapet handlar om öppen och ärlig kommunikation mellan dig och ditt barn. Det kan vara en utmaning emellanåt, att spendera tid tillsammans med ditt barn är viktigt för ditt barns utveckling och för att stärka bandet mellan er. 

Barn behöver vänner i sin egen ålder, uppmuntra därför till träff, byta erfarenhet och lek med andra barn. Det kommer stärka deras självförtroende och göra att deras emotionella förmåga utvecklas från en tidig ålder. Läs mer om tips på barnaktiviteter om du vill ha inspiration för lekar, pyssel och kalasaktiviteter för barn.

Du kan börja uppmuntra ditt barn att ta ansvar från en tidig ålder, ju äldre barnet blir desto mer ansvar och oberende blir barnet. Det kan till exempel vara att låta dom vara delaktiga i hushållssysslor, att duka bordet inför en måltid gör även att de spendera tid med övriga familjemedlemmar. På så sätt är du delaktig och stödjer ditt barns utveckling .