Skip to content
Aktiviteter för barn

Aktiviteter för barn

Barn behöver lek för att vara glada, inspirerade och tillfredsställda. Hjälp ditt barn att upptäcka världen genom lek! Läs våra tips och hämta inspiration till roliga utomhusaktiviteter och lekar för barn, det är viktigt för att främja ditt barns fysiska och mentala utveckling.

Barn som vistas utomhus är lyckliga barn!

Ditt barn kommer få ut mest av utomhusaktiviteter om de känner att de kan springa fritt och smutsa ner sig. Visa att det är okej att bli lerig och smutsig. Efter en tvätt med Via tvättmedel är de redo att ge sig ut på nya äventyr.

Att vara avslappnad när det handlar om lera och smuts på kläder och att låta ditt barn utforska på egen hand innebär inte att vara avslappnad när det kommer till deras säkerhet. Håll alltid koll på ditt barn när ni är utomhus. 

Roliga utomhuslekar för barn är inte så roliga om barnet bränner sig i solen. Skydda ditt barns ömtåliga hud med kläder, solhatt och solglasögon. Du kan komplettera med solskyddskräm vid behov. Se också till att de får i sig tillräckligt med vätska. Begränsa tiden ute när solen är som starkast mitt på dagen och planera utomhusaktiviteter för barn i skuggan.

Aktiviteter för barn är bättre och roligare om de även får lära sig nya saker samtidigt som de leker. Uppmuntra ditt barn att hjälpa till med trädgårdsaktiviteter, ett utmärkt tillfälle att både bli smutsig och att lära sig nya växter. Ni kanske till och med får användning för några av dem efter att ni läst våra hälsosamma recept för barn!