Goda frukostrecept för barn

Pröva de här goda, roliga och näringsriktiga pannkakorna för en riktigt god frukost.

Pröva de här goda, roliga och näringsriktiga pannkakorna för en riktigt god frukost. Dina barn får i sig några av de fem frukter eller grönsaker de behöver om dagen och pannkakorna blir goda utan en massa tillsatt socker. När dina barn hjälper till att laga dem, kommer de att lära sig mer om hälsosamma matvanor och matlagning.

Regnbågspannkakor är roliga både att laga och äta. Om dina barn blir smutsiga och kladdiga när de gör den här goda frukosten, tar Via hand om alla fläckar från frukt eller mat. Barnen kanske behöver hjälp när de skär frukten eller använder stekpannan, så se till att hålla koll på barnen i köket.

När alla rusar runt på morgonen är några få, användbara och hälsosamma frukostrecept precis det du behöver. Pröva olika frukter (eller blanda i russin eller nötter), kryddor (kanel, vanilj eller malen kardemumma) eller mjöl i det här receptet. Och varför inte pröva att riva i lite grönsaker?

Så här gör du de godaste frukostpannkakorna:

De bästa frukostrecepten för barn är de som är så enkla att dina småbarn kan följa instruktionerna själva. För barn är det knepigaste ofta att mäta upp ingredienserna. Allt de behöver ha till det här pannkaksreceptet är en kopp för att få rätt mängd mjöl och mjölk.

Basingredienserna för pannkakor:

  • 1 ägg
  • 1 kopp mjöl 
  • ½ tesked bakpulver 
  • 1 kopp mjölk 
  • En nypa salt 
  • 25 g smör

Ingredienser för att göra regnbågspannkakor:

  • Olika karamellfärger 
  • Hackad eller mosad frukt som jordgubbar, bananer, kiwi, körsbär eller mango.

Så här gör du

Steg 1 - Blanda ihop pannkakssmeten

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Gör en grop mitt i och knäck ner ägget där. Blanda samman allt till en tjock smet och häll gradvis i mjölken tills du får en smidig smet. Låt blandningen vila i kylen i 15 minuter.

Steg 2 - Blanda i regnbågsfärgerna

Dela upp pannkakssmeten i flera olika skålar och blanda i några droppar karamellfärg i varje, så att du har fyra eller fem skålar med smet i olika färger.

Steg 3 - Recpetet för frukostpannkakor

Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och snurra runt det medan det smälter. Häll ut överskottet i en ren kopp så kan du återanvända det till nästa pannkaka. Ta en av skålarna med smet och häll i motsvarande en matsked mitt i stekpannan.

Steg 4 - Gör pannkakorna

Låt pannkakan steka några minuter tills små bubblor syns på ytan. Vänd pannkakan och stek den någon minut till.

Steg 5 - Strö över lite frukt och njut av en god frukost

Lägg pannkakan på en tallrik och fortsätt tills du gjort slut på alla skålar med smet och har en hög med pannkakor. Strö over en näve färsk frukt i liknande färger som pannkakan och servera med naturell yoghurt eller honung.

Tips

Två eller tre pannkakor är mer än nog för varje barn. Överblivna pannkakor kan du förvara i en luftfri förpackning i kylen i några dagar. Det här är ett fantastiskt och nyttigt frukostrecept som hjälper dina barn att äta olika sorters frukt.

Ytterligare information

Har du ett nyttigt favoritfrukostrecept för barn? Berätta gärna för oss vad dina barn gillar att äta till frukost i kommentarsfältet nedan.