fish and chips

Båt med fish & chips


En rolig båt med fish & chips passar lika bra till tisdagsmiddagen som till barnkalaset! En god rätt som barnen tycker om att både få laga och äta!

Att göra fish & chips-båtar är både lätt och går snabbt! Det här behöver du:

  • 1 pkt sprödbakade sejfiléer
  • 600 g potatis
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 1,5 dl keso
  • 1,5 dl Milda fraiche
  • 1 äpple, fintärnat
  • 1 tsk curry
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Tvätta och dela potatisen, lägg på plåt eller i ugnsfast form, blanda med Milda flytande margarin och sätt in i ugnen ca 25 minuter
  2. Efter 10-12 minuter lägger du in de sprödbakade fiskfiléerna i ugnen för att bakas färdigt tillsammans med potatisen. Salta potatisen när den är färdig så att vätska inte dras ur potatisen.
  3. Såsen: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Recept och bild har vi lånat från Milda, ta gärna en titt på deras hemsida för fler goda och roliga recept för stora och små!

Städtips för alla dina hushållsbehov. Vare sig du städar eller tar bort fläckar kan du klicka här och ta reda på hur du rengör nästan vad som helst!