Skip to content
Recept för barn

Recept för barn

Det är både roligt och lärorikt att laga mat med ditt barn. Det kan vara ett bra sätt att introducera barn till att äta nyttigt genom att låta dem experimentera med olika hälsosamma råvaror. Här kan du hitta enkla recept och tips på matlagning och bakning med barn.

Att laga mat med barn

Att laga mat och baka med barn kan både vara roligt och kladdigt. Använda förkläde och se till att plocka undan från arbetsytan till exempel alla hushållsmaskiner innan du börjar. 

Det finns många olika maträtter eller bakverk att göra tillsammans med ditt barn som är anpassat efter deras ålder samtidigt som det är roligt. Låt de mindre barnen röra om och dekorera medan äldre barnen ansvarar för att mäta upp och hälla. Kom ihåg att vassa knivar, saxar och andra föremål samt varma köksredskap är något som bara vuxna hanterar.

Använd hälsosamma ingredienser när du lagar mat med ditt barn, passa på att visa hur man lagar nyttig mat. 

Att informera ditt barn om hur man lagar mat eller bakar på ett säkert sätt är viktigt innan ni börjar. Tvätta händerna både före, under och efter matlagningen samt berätta vikten av att vara extra försiktig runt potentiella faror som varma ugnar, vassa knivar och saxar, öppna lågor och kokande vatten.