Roligt påskpyssel för barn: Så här gör du påskharar och kycklingar

Barn älskar Påsk! Ha roligt medan ni skapar påskharar och kycklingar med hjälp av denna påhittiga steg-för-steg guide till påskpyssel för barn.

Påsk är en rolig tid på året för barn, men även för vuxna som älskar choklad. Släpp fram barnens kreativitet med detta enkla påskpyssel som gör söta påskharar och kycklingar genom att återanvända tomma toarullar. Detta är ett roligt påskpyssel som låter barnen ha kul och kladda med klister och färg, samtidigt som de övar sig på att dela med sig.

Påskhararna eller kycklingarna kan sedan göras till presenter att ge till vänner och familj genom att fylla dem med lite strimlat hushållspapper och chokladägg inslagna i folie. Du kan självklart fylla dem med choklad till ditt eget barn också.

Oroa dig inte om ditt barn blir lite kladdigt under detta påskpyssel, Via flytande kan hjälpa till med att ta bort alla möjliga typer av fläckar – titta under rubriken tvättips för att få råd. Och för de chokladfläckar som på något mystiskt vis dyker upp på deras kläder efter påsk, så kan du läsa vår artikel om hur man tar bort chokladfläckar.  

Enkelt påskpyssel för barn

Du behöver:

 • Tomma toarullar
 • Målarfärg
 • Bomull
 • Gula påskfjädrar
 • Papper i olika färger
 • Saxar (ha alltid uppsikt över små barn med vassa föremål)
 • Pennor
 • Färgat filttyg
 • Klister
 • Akrylögon (valfritt)

Så här gör du en påskhare eller kyckling, steg för steg

När du har skaffat dig allt ditt material kan du sätta igång med ditt påskpyssel: 

 1. Måla toarullen antingen gul för att göra en kyckling, eller rosa eller vit för att göra en påskhare. Du behöver självklart inte hålla dig till de traditionella färgerna, låt gärna ditt barns fantasi ta vid och låt dem hitta på sina egna varianter! Du kan även göra ett av varje djur.
 2. Om du gör en påskhare så kan du passa på att göra öron medan du väntar på att färgen ska torka. Klipp ut två långa haröronformade bitar från ditt färgade papper – använd samma rosa eller vita papper till kroppen.
 3. För att göra fötterna till haren – klipp ut två ovala bitar från det rosa eller vita pappret. Klipp ut något mindre ovala bitar till kycklingfötterna från ett orange papper.
 4. När toarullen har torkat är det dags att rita på ögon med en svart tuschpenna, ungefär två centimeter från rullens övre kant. Alternativt så kan du klistra på två akrylögon, eller använda två knappar eller paljetter.
 5. Skapa en näbb genom att klippa ut en triangel från det färgade filttyget. Orange passar som sagt bäst till en kyckling, och rosa eller vitt till haren. Klistra på näbben på toarullen nedanför ögonen.
 6. Om du gör en hare, lägg då till morrhår och mun med en tuschpenna, och glöm inte att klistra på öronen på insidan av toarullen så att de sticker upp ovanför.
 7. Nu kan du klistra fast fötterna på ditt lilla påskdjur genom att dutta på klister runt toarullens ena kant och ställa rullen ovanpå fötterna.
 8. Till sist klistras en liten del av bomullstussen på baksidan av haren, eller en gul fjäder på varje sida på kycklingen. En extra söt avslutande detalj görs genom att klistra på några fjädrar på kycklingens huvud.

Sådär!

Nu är ett enkelt påskpyssel Så har det blivit dags för barnen att klä ut sig till påskkärringar och påskgubbar och tillsammans ge sig ut med sina påskharar och kycklingar – perfekta att ge bort till familj och grannar.  

Gillade du att göra påskdjur av något så enkelt som en tom toapappersrulle? Skriv i kommentarsfältet nedan vad du och dina barn gjorde och dela med dig av dina idéer för roligt påskpyssel för barn.