Skip to content
Hållbarhet för barn

Hållbarhet för barn

Barn är aldrig för små för att lära sig att leva på ett hållbart och miljövänligt sätt, du som förälder behöver visa dom. Att vara miljövänlig är roligt, särskilt när det finns lekar relaterade till återvinning och hur man sparar energi. Läs om hållbarhet och energibesparing för barn för att få tips på hur du kan hjälpa ditt barn att vara mer miljövänligt. 

Miljövänliga aktiviteter för barnen!

Visa ditt barn att det är roligt med återanvändning och återvinning med hjälp av olika lekaktiviteter. Man kan göra mycket roligt pyssel med tomma toalettrullar, flingpaket och plastflaskor. Läs mer om återvinningsaktiviteter för barn. 

Låt till exempel ditt barn tävla i hur man sparar energi på ett enkelt och roligt sätt. Sätt upp en lista på kylskåpet och för varje lampa eller apparat som de stänger av får de en stjärna.

Tittar ditt barn mindre på TV minskar hushållets energiförbrukning samtidigt som du uppmuntrar ditt barn att vara mer aktivt. Läs mer om tips på barn och energibesparingar till exempel att stänga av elektronik hemma. Ditt barn kommer vara mer aktiv ute i friska luften och miljövänlig. 

Vi kan visa tacksamhet och glädje för vår planet och dess miljö genom att titta på blommor, springa i skogen och ta hand om djur. Men även uppmärksamma lite extra vid speciella tillfällen som till exempel Världsmiljödagen och Jordens dag, med roliga utomhusaktiviteter för att fira hållbarhet.